Hlavní obsah

Ve Spišské Nové Vsi spadl most pro pěší

Novinky, aš, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košice
Aktualizováno

V pátek kolem 4:30 ráno se zřítila ve Spišské Nové Vsi na východě Slovenska lávka pro pěší a cyklisty. Most v tu chvíli přecházela žena, která utrpěla zranění.

Foto: Policie SR

Zřícený most ve Spišské Nové Vsi

Článek

Lávka byla vedle mostu přes Hornád spojujícího Starosaskou a Leteckou ulici. Prostřední část lávky skončila v řece, ale ne pod vodou. Podle informací televize Joj byla na mostě v době jeho zřícení jedna žena: „Se zraněnou nohou byla převezena do nemocnice.“

Zraněnou ženou je šestatřicetiletá Silvia Šarišská, která šla v pátek ráno po mostu do práce. „Slyšela jsme praskání a najednou vidím, že polovina mostu za mnou je už dole a pak spadl i jeho střed. Lekla jsem se, skočila a zranila si přitom nohu. Padalo to postupně jako skládačka z lega,“ cituje ženu web sme.sk. „Jako první mě napadlo, že umřu a doma zanechám tři děti. Asi pět minut jsem pak seděla na betonu, byla jsem v šoku. Telefonovala jsem mámě a manželovi. Přijeli policisté, přivolali záchranku a v nemocnici mě ošetřili,“ dodala.

Nechápu jak se to mohlo stát

Tři mosty ve městě jsou podle primátora Pavola Bečarika staré 50 až 60 let a čeká je revize. V pátek zřícený most prošel revizí před sedmi lety, kdy v jeho konstrukci nebyla nalezena žádná porucha. „Je velké štěstí, že není školní rok. Po mostě chodí děti z nedaleké školy. Nechápu, jak se to mohlo stát,“ řekla starší obyvatelka města. Okresní policejní ředitel Jaroslav Dulik potvrdil, že vyšetřovatel zahájil trestní řízení ve věci všeobecného ohrožení.

Město vyhlásilo mimořádný stav a upravuje dopravní značení, aby vedlejší silniční most sloužil i chodcům a cyklistům. Ve městě zasedl krizový štáb.

Foto: Policie SR

Zřícený most ve Spišské Nové Vsi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám