Hlavní obsah

Ve Slovinsku explodovala chemička, 20 zraněných a čtyři pohřešovaní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve slovinském městě Kočevje explodovala ve čtvrtek ráno chemička Melamin, která se zaměřuje na výrobu nátěrových hmot a laků. První informace hovoří o 20 zraněných a čtyři lidé jsou pohřešováni, píše server deníku delo.si. Lidé by neměli vycházet ven kvůli nebezpečným zplodinám, které se dostávají do ovzduší.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Exploze podle serveru delo.si nastala kolem půl deváté ráno. Podle svědků otřásla celým městem Kočevje. Podle nepotvrzených informací veřejnoprávní stanice Radio Slovenija vybuchl kotel.

Kočevje je vzdáleno od hlavního města Lublaně zhruba 50 kilometrů. Nemocnice ve slovinské metropoli  aktivovala plán pro případ hromadných neštěstí a zranění z chemičky jsou tam převáženi.  Dva zraněné musel do nemocnice transportovat vrtulník.

Slovinský úřad civilní ochrany uvedl, že budova továrny je těžce poškozena. Vzniklý požár se již ale podařilo uhasit a začaly i odklízecí práce.

Továrna Melamin funguje od roku 1954 a zaměstnává kolem 200 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám