Hlavní obsah

Ve Francii zachránili babičku, která strávila týden opuštěná v rokli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grenoble

Živou a zdravou nalezli vesničané osmasedmdesátiletou ženu, která při procházce v lese v Horním Savojsku na východě Francie spadla do rokle a strávila tu sedm dní a šest nocí bez jídla a bez pití. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Michele Riottonová si vyšla ze své obce Armoy 29. srpna na procházku do lesa, spadla však do strmé rokle. Teprve v sobotu ráno ji našli obyvatelé z vesnice, kteří se ji vydali hledat.

"V neděli pršelo, v pondělí i následující noc také. Navíc teplota v noci poklesla pod deset stupňů a žena na sobě měla jen svetřík," řekl starosta obce Laurent Rabhi regionálnímu deníku Dauphiné Libéré.

Paní Riottonová má několik menších šrámů a byla přijata do nemocnice. Daří se jí však dobře. Její dcera sice prohlásila, že pohubla, ale jinak je v pořádku. Žízeň prý v rokli hasila tak, že pila dešťovou vodu, jež se zachytila na listech v rokli.

Stará dáma je známá, že se denně vydává na několikahodinové procházky. Pátralo po ní na šedesát lidí, obyvatelé vesnice, četníci i hasiči s pomocí vrtulníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám