Hlavní obsah

Ve Francii soudí kanibala, který zabil spoluvězně a snědl část jeho plic

– Paříž
Novinky,

Před soudem v Rouenu v severní Francii začal proces s Nicolasem Cocaigen, který ve výkonu trestu před třemi lety zabil spoluvězně a snědl část jeho plic. K činu se přiznal, ale odvolal se na svůj psychický stav. Hrozí mu doživotní vězení, uvedla ČTK.

Foto: Profimedia.cz

Kanibal Nicolas Cocaign u soudu

Článek

Osmatřicetiletý Cocaign je obžalován z vraždy v kombinaci s mučením a barbarstvím. Při prvním stání řekl, že spoluvězně zabil, aby "začal být brán vážně".

"Nikdo mě neposlouchal. Volal jsem o pomoc a říkal jsem, že mohu být nebezpečný. Pak jsem to udělal a začali mě brát vážně," citovala jeho slova agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Policie přivádí francouzského kanibala Nicolase Cocaigna k soudu.

Se spoluvězněm se pohádali kvůli hygieně v cele. Vadilo mu, že jeho spoluvězeň dlouho blokuje toaletu. V lednu 2007 ho napadl, protože se na něj "ošklivě podíval pohledem plným agrese", uvedl Daily Mail.

Cocaign ho nejprve začal bodat nůžkami do obličeje a břicha. Uštědřil mu nejméně deset ran. Pak ho udusil pytlem do odpadkového koše.

Foto: Profimedia.cz

Kanibal Nicolas Cocaign může dostat doživotí

Když ho zabil, otevřel mu hrudník a vyjmul část plic v domnění, že jde o srdce. Kousek jich snědl syrových a zbytek si udělal na improvizovaném vařiči na cibulce. V cele byl ještě třetí vězeň David Lagrue, který se napřed oba snažil od sebe odtrhnout, pak to ale vzdal. Loni spáchal ve vězení sebevraždu.

Psychiatři, kteří ho vyšetřovali, nejsou jednotní. Dva došli k závěru, že není možné ho považovat za trestně odpovědného, pět dalších později usoudilo, že jeho schopnost uvědomit si závažnost svého počínání byla v okamžiku zločinu narušena, ale ne vymazána.

Cocaign uvedl, že snědl část jeho těla, protože "byl fascinován tím, jak funguje Baudryho osobnost" a chtěl se "zmocnit jeho duše". Pak ale tvrdil, že "byl zvědavý, jak chutná".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám