Hlavní obsah

Ve Francii se zřítil vrtulník se záchranáři, pět mrtvých

– Paříž

Při úterní nehodě vrtulníku na patrně cvičné záchranné misi na jihovýchodě Francie zemřelo pět ze šesti lidí na palubě. Pilot neštěstí přežil, ale je ve vážném stavu, uvedla s odvoláním na místní prefekturu agentura AFP. Není zatím jasné, co zřícení vrtulníku způsobilo.

Foto: Profimedia.cz

Helikoptéra EC 135

Článek

Stroj EC 135 soukromé společnosti SAF, jež se podílí na záchranných operacích, se zřítil poblíž savojského města Albertville, které leží nedaleko Mont Blanc. Problémy vrtulníku nastaly ve výšce 1800 metrů. Na jeho palubě byli čtyři zaměstnanci SAF a dva záchranáři francouzské horské služby.

Prefektura uvedla, že se pilot letadla stihl katapultovat a vyslat signál. Po členech posádky pak pátrali záchranáři na zemi. Tři vrtulníky, které úřady mobilizovaly, se kvůli mlze na místo neštěstí nemohly dostat.

Vrtulník se převrátil vrtulí dolů. Žák udělal mnoho chyb, uzavřela policie tragickou nehodu

Krimi

„Pro záchranu životů na sebe berou veškerá rizika. Zraněný bojuje o život. Národ podporuje rodiny, přátele a kolegy těchto francouzských hrdinů,” napsal na Twitteru francouzský prezident Emmanuel Macron.

Francouzský Úřad pro bezpečnost civilního letectví (BEA) rovněž na Twitteru uvedl, že okamžitě zahájil vyšetřování nehody.

SAF je soukromá společnost založená v roce 1979, která vlastní asi čtyři desítky vrtulníků a působí v oblasti Alp, v Paříži a na jihozápadě Francie. Její zaměstnanci se podílí na evakuacích, hašení požárů, záchranných akcích na sjezdovkách či transportu předmětů do hor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám