Hlavní obsah

Válka příští jaro rozhodně neskončí, řekla otevřeně ukrajinská vicepremiérka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikoli sprint, ale maraton. Válka na Ukrajině příští jaro neskončí. Bude dlouhá a z toho je potřeba vycházet, uvedla Iryna Vereščuková, ukrajinská vicepremiérka a ministryně pro reintegraci okupovaných území. Podle Ukrajinské pravdy má Vereščuková ambice nahradit Oleksije Reznikova ve funkci ukrajinského ministra obrany.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková

Článek

„Jak dlouho ještě potrvá válka? Musíme být čestní. V této válce bude cesta k vítězství dlouhá a těžká. ,Dva tři týdny‘, , do konce roku‘, ,příští jaro‘ - to všechno není pravda. Jak občané, tak vedení země se musejí naladit na dlouhou a těžkou válku, jen tehdy zvítězíme,“ napsala Vereščuková na Telegramu.

Podle ukrajinské političky je potřeba počítat s „maratonem, ne sprintem“, pouštět se pouze do realistických věcí a neplýtvat prostředky na ostatní. „Soustřeďme se na priority, ostatní ignorujme,“ vyzvala.

„Na politikaření a hádanice je nutné uvalit moratorium, rozepře budeme řešit po válce,“ napsala Vereščuková a zdůraznila, že velmi důležitá je vzájemná podpora. „Právě proto jsme se udrželi v minulém roce. A právě proto nakonec zvítězíme,“ uzavřela.

Ukrajinská média minulý týden psala, že prezident Volodymyr Zelenskyj chce přeobsadit obranný resort a má minimálně dva horké kandidáty, jméno Vereščukové ale nepadlo. O odvolání Reznikova se spekulovalo už v únoru.

Kdo může za pomalou protiofenzivu? Chyby ukrajinských velitelů, ale hlavně Západ, kritizuje americký generál

Zahraniční

Reklama

Související témata:
Iryna Vereščuková

Výběr článků

Načítám