Hlavní obsah

V ulicích Moskvy a Rostova rozmisťuje Rusko bojová vozidla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V ulicích Moskvy a Rostova na Donu byla posílena bezpečnostní opatření, uvedla to ruská agentura TASS. V ulicích obou měst se pohybují obrněné vozy. Na silnici spojující obě města byla zřízena kontrolní stanoviště.

Moskva posiluje bezpečnostní opatření v ulicíchVideo: Reuters

 
Článek

V Moskvě jsou pod zvýšeným dohledem úřady a především okolí Kremlu. Ten byl uzavřen pro návštěvníky a nebylo sděleno, kdy se opět otevře. Přísněji střeženy jsou úřady.

Foto: Stringer, Reuters

Vojenská vozidla v Rostově na Donu

„Bezpečnostní opatření v Moskvě byla posílena, všechny nejdůležitější objekty, státní orgány a objekty dopravní infrastruktury jsou pod zvýšenou ostrahou,“ uvedl TASS s odvoláním na bezpečnostního činitele. V pohotovosti jsou oddíly rychlé reakce i polovojenské policejní jednotky OMON.

Po sítích kolují vozidla v nočních ulicích měst, není možné ale určit, zda nejde o starší záběry.

FSB rozmisťuje obrněné vozy i v Rostově na Donu a také na silnici na trase Rostov–Voroněž–Moskva. Spolupracuje s národní gardou, jejíž členy už Prigožin vyzval, aby se k něm připojili. Podle informací o dopravní situaci na Google Maps z noci na sobotu, byly na zmíněné silnici velké zácpy a byla částečně uzavřena.

Foto: Stringer, Reuters

Vojenská technika rozmístěna v Rostově na Donu

Není jasné, zda se Wagnerova skupina už pohnula směrem na sever, nebo zda to ruské úřady jen předpokládají. Prigožin vyzval Rusy, aby se připojili k jeho bojovníkům a „zastavili zlo, které páchá armádní velení“.

Páteční manévry odstartovaly Prigožinovy příspěvky na síti Telegram, v nichž obvinil ruskou armádu, že poslala rakety na jeho základnu a mnoho jeho vojáků zemřelo. Ruské ministerstvo obrany to popřelo a vše považuje za provokaci.

FSB stíhá Prigožina, hrozí mu 20 let vězení

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám