Hlavní obsah

V troskách pódia pro Madonnu zemřeli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marseille
Aktualizováno

Dva mrtvé a pět zraněných, z toho jednoho těžce, si vyžádal pád pódia, které na stadiónu Vélodrome ve francouzském Marseille technici ve čtvrtek budovali pro koncert americké zpěvačky Madonny. Plánovaný koncert byl kvůli tomuto neštěstí zrušen, uvedla agentura AFP.

Článek

Madonna v prohlášení zveřejněném prostřednictvím francouzského organizátora koncertu ve čtvrtek uvedla, že je neštěstím "zničená".

"Právě jsem se tu tragickou zprávu dozvěděla a jsem zničená. Modlím se za zraněné a jejich rodiny a chci vyjádřit nejhlubší sympatii všem, kterých se tato událost týká," vzkázala zpěvačka.

To ještě netušila, že k původně jednomu mrtvému přibude v pátek další. Podle serveru BBC jsou oběťmi 53letý Francouz a 32letý Brit.

Madonnin koncert se měl na stadiónu, který je domovem fotbalového týmu Olympique Marseille, konat 19. července. Podle hasičů se nehoda udála při zvedání konstrukce nad pódiem čtyřmi jeřáby.

Marseilleský Vélodrome je s kapacitou 60 000 míst druhým největším stadionem ve Francii. Koncert plánovaný na 19. července měl být druhým ze dvou Madonniných vystoupení ve Francii - první se konal 9. července v pařížském Bercy.

Reklama

Výběr článků

Načítám