Hlavní obsah

V tramvaji napadli dívku bez respirátoru, tvrdila berlínská policie. Bylo to ale jinak

Berlín

Berlínská policie ve středu informovala o sobotním případu, kdy měla v tramvaji skupina šesti lidí napadnout dívku bez respirátoru. Policie ale do světa pustila nepravdivý popis události. Celá situace se ve skutečnosti odehrála odlišně. K napadení dívky sice skutečně došlo, byla to ale právě ona jediná, kdo dýchací cesty zakryté měl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hádka v tramvaji odstartovala v sobotu kolem osmé hodiny večer. Policie v první verzi uváděla, že dívka jela jako jediná v tramvaji bez ochrany dýchacích cest, jenže další vyšetřování ukázalo, že byli bez respirátoru naopak členové skupiny (tři dospělí muži a tři ženy), kteří dívku měli napadnout.

„Použité informace pocházejí z trestních oznámení daných na místě, která, jak ukázala další vyšetřování, byla formulována zavádějícím způsobem,” vysvětlovala policie, jak bylo možné, že její informace byly zcela opačné.

Sama dívka zveřejnila v úterý na Instagramu devítiminutové prohlášení s popisem události, jak se stala. Policie tento popis nyní potvrdila.

Skupina cestujících zbila v berlínské tramvaji dívku kvůli respirátoru

Evropa

Další děj už podle berlínské policie sedí. Všech sedm lidí vystoupilo na stejné zastávce, kde došlo k fyzickému napadení dívky. Potyčku měla odstartovat jedna z žen, která udeřila dívku do obličeje a poté se ji snažila neúspěšně kopnout.

Do akce se následně vrhli dva muži, kteří dívku chytili, aby se nemohla bránit. Dvě ženy jí pak uštědřily další rány a tahaly ji za vlasy. Dívka nakonec skončila v nemocnici, ale útočníky stihla natočit svým mobilním telefonem.

Policie díky záběrům identifikovala jednoho muže, kterého poté zadržela s dalšími dvěma pachateli v baru. Všichni byli pod vlivem alkoholu a u jednoho z nich se našla dokonce narkotika.

Muži skončili ve vazbě, ani jeden z nich ale neposkytl policii informace o třech ženách, které je doprovázely. Pátrání po nich tak pokračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám