Hlavní obsah

Skupina cestujících zbila v berlínské tramvaji dívku kvůli respirátoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Sedmnáctiletá dívka z Berlína v sobotu skončila v nemocnici poté, co ji napadla skupinka šesti lidí v tramvaji, z nichž ani jeden neměl respirátor. Dívka, která ho naopak po celou dobu jízdy měla, se stala nejprve terčem urážek a po nich přišlo na řadu fyzické násilí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívka se stala terčem tří dospělých mužů a tří žen. Hádka se později vyhrotila. Ze záběrů, které dívka stihla pořídit mobilním telefonem, vyplývá, že ani jeden z agresorů neměl nasazenou roušku, zatímco dívka ano.

Hádka začala v tramvaji, původně podle policie mělo dojít i k rasistickým urážkám, což ale později sami strážci zákona vyvrátili. Původně policie informovala, že dívka nastoupila do tramvaje bez respirátoru, který naopak útočníci měli nasazený. Později policie upřesnila, že vyšetřování prokázalo, že se případ odehrál odlišně.

Po hádce všech sedm lidí vystoupilo na stejné zastávce, kde došlo k násilí. Podle výpovědi dívky napadení odstartovala jedna z žen, která ji udeřila do obličeje a následně se ji několikrát pokusila neúspěšně kopnout.

Muž zmlátil ochrankáře, který ho nechtěl pustit do obchodu bez respirátoru

Krimi

Do akce se tak vrhli dva muži, kteří dívku chytili, aby se nemohla bránit, a dvě ženy ji tak nadále mohly bít. Další žena ji pak měla tahat za vlasy. Dívka nakonec skončila v nemocnici, skupinu agresorů se jí ale podařilo natočit na telefon.

Policie díky záběrům identifikovala jednoho muže, kterého následně zadržela s dalšími dvěma pachateli v baru. Všichni byli pod vlivem alkoholu, u jednoho z nich strážci zákona dokonce našli omamné látky.

Tři muže pak policie převezla do vazby, ani jeden z nich ale neposkytl informace o třech ženách, které je doprovázely. Pátrání po nich tak pokračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám