Hlavní obsah

V Tatrách padaly teplotní rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Vysokých a Nízkých Tatrách bylo v těchto dnech vzhledem k ročnímu období extrémně teplé počasí, když například na Lomnickém štítě dosáhla průměrná denní teplota tři dny po sobě nad deset stupňů Celsia. Uvedli to slovenští meteorologové na sociální síti.

Foto: SHMÚ

Slovenský hydrometeorologický ústav

Článek

V sobotu a v neděli zaznamenala meteorologická stanice na Lomnickém štítě vůbec nejvyšší průměrnou denní teplotu za září v historii měření, když oba dny naměřili shodně 11,1 stupně Celsia. Dosavadní rekord byl rovných 11 stupňů Celsia a pocházel z 3. září 1956.

„Vysoká jsou také denní maxima, na Lomnickém štítě bylo až 14 stupňů, co je v září mimořádné zřídkavá hodnota,“ konstatovali meteorologové na sociální síti.

Rekordy padaly také na Chopku v Nízkých Tatrách, kdy byl o víkendu vyrovnaný dosavadní zářijový rekord nejvyšší průměrné denní teploty (14,7 stupně Celsia).

Na slovenských horách bude pokračovat mimořádně teplé počasí také v úterý a ve středu, ale ve srovnání s uplynulým víkendem už bude o něco chladněji. „Ve čtvrtek se po přechodu studené fronty ochladí ještě výrazněji,“ dodali meteorologové.

Na devíti místech ČR padly teplotní rekordy

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám