Hlavní obsah

V Srbsku spadl vrtulník, který převážel novorozence. Nikdo na palubě nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vojenský vrtulník, který z jihosrbského Nového Pazaru převážel do Bělehradu nemocného novorozence, měl v pátek v noci nehodu. Srbský deník B92 napsal, že se stroj nedaleko letiště Nikoly Tesly zřítil a pád nepřežil nikdo ze sedmi lidí na palubě. Nehodu podle deníku potvrdilo ministerstvo obrany.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo, kde havaroval srbský vojenský vrtulníkVideo: Reuters

 
Článek

Zprávu o sedmi obětech v sobotu dopoledne potvrdilo ministerstvo. Na palubě byli dva piloti, dva technici, dva lékaři a nemocné pětidenní dítě.

Foto: Profimedia.cz

Vrtulník Mi-17. Ilustrační foto

Stroj Mi-17 havaroval ve špatném počasí u letiště, kde musel od 22. hodiny čekat na přistání. O půl hodiny později však podle ministerstva zmizel z radarů a ztratil kontakt s řídicí věží. Příčinou pádu může být právě špatné počasí a hustá mlha. Předpokládá se také, že stroji došlo palivo.

Foto: Djordje Kojadinovic, Reuters

Srbský voják nedaleko místa pádu vrtulníku

Vrtulník byl vyslán k Novému Pazaru poté, co sanitce, která novorozence s dýchacími obtížemi převážela do nemocnice v Kragujevaci, zablokoval cestu sesuv půdy na silnici. Dítěti v ohrožení života se pak rozhodla pomoci armáda.

Reklama

Výběr článků

Načítám