Hlavní obsah

V Rusku se zřítilo strategické transportní letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V ruské Ivanovské oblasti se v úterý zřítilo strategické transportní letadlo Iljušin Il-76, na jehož palubě bylo 15 lidí. S odkazem na ruské ministerstvo obrany o tom informuje vládní agentura TASS. Podle ruského resortu obrany byl příčinou havárie požár jednoho z motorů. Ruské úřady posléze uvedly, že podle předběžných informací zemřelo všech 15 lidí.

V Rusku se zřítilo strategické transportní letadloVideo: IVANOVO NOVOSTI TELEGRAM CHANNEL, AP

 
Článek

„Dne 12. března přibližně ve 13:00 moskevského času (11:00 SEČ) havaroval při startu plánovaného letu v Ivanovské oblasti vojenský dopravní letoun Il-76. Na palubě bylo osm členů posádky a sedm cestujících,“ cituje agentura TASS ruský resort obrany.

Ruské ministerstvo dále uvedlo, že příčinou havárie byl požár jednoho z motorů. „Podle zprávy z místa byl příčinou katastrofy požár jednoho z motorů při startu letadla,“ uvedly úřady podle jiné zprávy ruské agentury.

Foto: Nexta/Síť X/Twitteru

Padající Iljušin

Agentura TASS později uvedla, že na základě předběžných informací zemřelo všech 15 lidí na palubě.

Nezávislý list Meduza uvedl, že letadlo mířilo na letiště Severnyj u města Ivanovo. Zřítit se mělo poblíž obce Podtalicy.

Telegramový kanál 112, na něhož odkazuje ruskojazyčné Rádio Svobodná Evropa, uvedl, že se posádka pokoušela nouzově přistát, což se jí nepodařilo.

Z havárie se na sociálních sítích objevily záběry, které ukazují ruský letoun s hořícím motorem na pravé straně. Jiné snímky zase zachytily mohutný dým, který se objevil nad lesem v Ivanovské oblasti.

V Rusku se zřítil strategický transportní letoun

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám