Hlavní obsah

V Rusku se zřítila helikoptéra Mi-8

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roveňki

V ruské Bělgorodské oblasti u města Roveňki se ve čtvrtek ráno zřítila ruská helikoptéra Mi-8. S odkazem na telegramový kanál Baza o tom informuje list Lenta. Na palubě měly být dohromady čtyři osoby, jedna z nich měla být převezena do nemocnice, osud dalších není známý. Příčinou havárie měla být chyba pilota.

Foto: Profimedia.cz

Helikoptéra Mi-8

Článek

„Vrtulník tvrdě přistál 21. března ráno u obce Roveňki. Na palubě byly čtyři osoby. Samotný vrtulník utrpěl mechanické poškození. Jeden ze zraněných byl převezen do nemocnice,“ uvedl telegramový kanál Baza.

V příspěvku se dále uvádí, že jeden člen posádky byl při havárii zraněn a následně převezen do nemocnice. Osud dalších Rusů v současnosti není známý.

Baza dále uvedla, že příčinou havárie byla podle předběžných informací nespecifikovaná chyba pilota. Ruské úřady se k nehodě prozatím nevyjádřily. K havárii došlo už ve čtvrtek, informace o ní se ale objevily až o den později.

V Rusku se zřítilo strategické transportní letadlo

Evropa

Helikoptéra Mi-8 byla vyvinuta v Sovětském svazu a svůj první let absolvovala už na začátku 60. let minulého století. Jedná se o víceúčelový dvoumotorový vrtulník klasického uspořádání s pětilistým nosným a třílistým vyrovnávacím rotorem a jde o jeden z nejrozšířenějších vrtulníků na světě.

Havarovaly už dříve

Ruský list Lenta připomněl, že dříve v březnu se v ruské Magadanské oblasti zřítil vrtulník Mi-8 s dvaceti lidmi na palubě. Tři z nich byli ve vážném stavu hospitalizováni. Příčinou havárie byla tehdy podle předběžných informací porucha motoru, podle druhé verze se helikoptéra zřítila kvůli tomu, že se dostala do „oblasti silné námrazy“.

Kromě toho 4. února zmizel z radarů vrtulník Mi-8 ruského ministerstva pro mimořádné situace, který se nacházel na trase Petrozavodsk - Vytěgra. Následující den vyšlo najevo, že vrtulník se třemi lidmi spadl a dostal se pod hladinu Oněžského jezera. Nikdo nepřežil.

V Rusku se zřítil další vrtulník Mi-8

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám