Hlavní obsah

V Rusku po útoku v koncertní síni ruší akce a posilují bezpečnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny hromadné akce plánované na víkend byly v Moskvě zrušeny po večerní střelbě a explozích v koncertní síni v Krasnogorsku na západním okraji metropole. Uvedla to ruská média s tím, že zesílena byla také bezpečnostní opatření na letištích a železnici. Akce se ruší i v dalších městech po celém Rusku. Útok několika zatím neidentifikovaných ozbrojenců si podle dostupných informací zřejmě vyžádal přes čtyřicet obětí a nejméně stovku zraněných, koncertní síň hoří.

Výbuch a střelba v koncertní síni na okraji MoskvyVideo: Reuters

 
Článek

V Moskvě byl vyhlášen plán Zarja - podle něj musí všichni mužští policisté na služebny a musí být připraveni se zbraní zasáhnout.

„Rozhodl jsem o zrušení všech sportovních, kulturních a dalších masových akcí o tomto víkendu v Moskvě. Prosím o pochopení,“ uvedl moskevský starosta Sergej Sobjanin na sociální síti.

Moskevská letiště Šeremeťjevo, Vnukovo, Domodědovo a Žukovskij posílila svá bezpečnostní opatření. Úřady vyzvaly cestující, aby se kvůli tomu dostavili na letiště ve větším předstihu. Podobně státní dráhy v souvislosti s teroristickým útokem v Moskevské oblasti zesílily bezpečnostní opatření ve vlacích a na nádražích, na místech, kde se shromažďují lidé ve velkém počtu.

Zvýšenou pohotovost mají pracovníci, kteří mají na starosti bezpečnost v železniční dopravě, napsala agentura TASS. Dodala, že posílená bezpečnostní opatření platí i na petrohradském letišti Pulkovo.

Gubernátor Leningradské oblasti, která obklopuje Petrohrad, podle listu Kommersant ohlásil, že svolává jednání krizového štábu kvůli přijímání dodatečných bezpečnostních opatření v regionu. Petrohrad už rovněž zrušil veškeré víkendové veřejné akce.

Všechny velké akce kvůli útoku v Kasnogorsku ruší další města v okolí Moskvy, například Istra a Ljubercy. K přijetí bezpečnostních opatření a zrušení akcí přistoupili i další města v Rusku, jako je například severokavkazský Stavropol, Murmansk na poloostrově Kola či až v Severní Osetii.

Nejméně 70 obětí střelby v koncertní síni na předměstí Moskvy. K útoku se přihlásil Islámský stát

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám