Hlavní obsah

V Rusku hořela ropná rafinerie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rjazaň

Ruské úřady oznámily, že po útoku dronu propukl požár v ropné rafinérii v Rjazaňské oblasti. Informuje o tom vládní agentura TASS, podle níž na místě došlo ke dvěma zraněním. Požár následně potvrdil i gubernátor Rjazaňské oblasti Pavel Malkov, který později uvedl, že se ho již podařilo uhasit.

Foto: Profimedia.cz

Požár ropné rafinerie v Rjazaňské oblasti

Článek

„(Na místě) byli vyproštěni dva lidé ve středně vážném stavu. Jsou hospitalizováni na traumatologii,“ uvedl pro agenturu TASS vedoucí příjmového oddělení nemocnice v Rjazaňské oblasti.

O požáru informoval také gubernátor oblasti Malkov, který na sociální síti Telegram uvedl, že k němu došlo po zásahu dronu.

„Podle orgánů činných v trestním řízení je předpokládanou příčinou požáru pád dronu. Na místě mimořádné události pracují operační služby,“ uvedl v příspěvku Malkov.

Gubernátor Rjazaňské oblasti později uvedl, že se požár již podařilo uhasit. „Požár v ropné rafinerii Rjazaň byl uhašen. Děkuji všem službám za rychlou a profesionální práci,“ uvedl na Telegramu.

Agentura RIA Novosti uvedla, že ve směru k ropné rafinerii je zablokována doprava. Na místo v současné době míří vozidla „speciálních služeb“, osobní automobily dopravní policie posílá pryč. RIA dále uvedla, že z rafinerie stále stoupá dým. Požár v současné době není uhašen.

V noci na středu zaútočily bezpilotní letouny také na Voroněžskou, Brjanskou, Bělgorodskou a Kurskou oblast. Žádné oběti na životech ruské úřady nehlásily. Ruští činitelé tvrdí, že Ukrajina zaútočila v noci na středu na různé ruské regiony vlnou desítek dronů, přes 30 bezpilotních letounů údajně protivzdušná obrana zničila jen nad Voroněžskou oblastí.

Podle agentury Reuters šlo o druhý rozsáhlý ukrajinský útok drony na Rusko za dva dny.

„Rusové utíkají, až se jim za patami blýská.“ Protikremelské paramilice hlásí první dobyté území

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám