Hlavní obsah

V Rusku havaroval kunovický turbolet, čtyři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irkutsk

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala v neděli havárie dopravního letadla L-410 Turbolet u vesnice Kazačinskoje v Irkutské oblasti, uvedla agentura TASS. Dvanáct dalších lidí bylo při havárii stroje regionálních aerolinek SiLA zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Rusku havaroval kunovický turbolet, čtyři mrtvíVideo: Reuters

 
Článek

Turbolet ve 23:15 (16:15 SELČ) tvrdě narazil do země asi čtyři kilometry od obce Kazačinskoje vzdálené 500 km od Irkutsku. Trup stroje byl po dopadu silně poškozen, ale požár nepropukl.

Na místě zahynul pilot a tři cestující. Dalších dvanáct lidí bylo podle ministerstva pro mimořádné události zraněno. Uvázli ve zdeformovaném trupu. Čtyři osoby jsou v kritickém stavu, tři včetně dalšího pilota byly intubovány a letecky přepraveny do irkutské nemocnice. Na místě zasahovalo 70 záchranářů.

Rodiny pozůstalých dostanou vyplacen milion rublů, těžce zranění půl milionu.

Prokuratura uvedla, že pilot požádal o opakované přistání, před tím už nalétl na okruh. Při vyšetřování se zvažují dvě příčiny nehody - pilotní chyba, nebo technická porucha. Přeživšího pilota však nelze zatím vyslechnout, je v šoku. Podařilo se už zajistit černé skříňky.

Foto: Profimedia.cz

L-410 Turbolet na přehlídce v Moskvě

Stroj byl vyroben v roce 2014 kunovickou společností Let.

Naposledy měl turbolet smrtelnou havárii v Rusku 19. června v Kemerovské oblasti, kdy přepravoval parašutisty.

V Rusku se zřítil československý L-410 Turbolet s parašutisty, čtyři mrtví

Svět

Jde však už o druhou nehodu strojů aerolinek SiLA za dva měsíce, když 16. července havaroval Antonov An-28 s 18 lidmi, z nichž bylo jedenáct zraněno a skončili v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám