Hlavní obsah

V Římě hořelo ve slavných studiích Cinecittá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Slavné filmové ateliéry Cinecittá v Římě v pondělí odpoledne zachvátil požár, který vytvořil černý hustý sloupec dýmu viditelný z řady míst italské metropole. Požár, jehož příčina se vyšetřuje, se už podařilo uhasit. Informovala o tom agentura ANSA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Římě vyhořela část slavných filmových studií CinecittaVideo: Reuters

 
Článek

Při požáru, který vypukl na jednom místě v rozlehlých ateliérech, podle místních médií nebyl nikdo zraněn. Plameny ale zničily mimo jiné kulisy postavené pro dokument o Florencii z 15. století, část komplexu pro natáčení reality show Grande Fratello (italská verze pořadu Big Brother) či dekorace pro televizní sérii The New Pope.

Evropa se zahřívá rychleji než jiné rizikové oblasti, zjistila studie

Věda a školy

Římské filmové studio, které se rozkládá na několika čtverečních kilometrech nedaleko historického centra města, založil v roce 1937 fašistický premiér Benito Mussolini. V komplexu, přezdívaném Hollywood na Tiberu, vznikla řada slavných filmů.

Natáčeli tam italští velikáni Federico Fellini či Vittorio De Sica, ale i zahraniční celebrity. Vznikly tam výpravné filmy z americké produkce jako Ben Hur či Kleopatra, stály tam kulisy New Yorku 19. století pro film Gangy New Yorku Martina Scorseseho či pro velkofilm Mela Gibsona Umučení Krista.

Foto: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám