Hlavní obsah

V Řecku zastřelili investigativního novináře

Atény
Aktualizováno

Nedaleko Atén byl v pátek zavražděn známý řecký televizní novinář, který se zabýval kriminálními kauzami. Podle prvních zpráv byl padesátiletý Jorgos Karaivaz zastřelen při cestě domů dvěma zakuklenými osobami na motocyklu, informovala agentura AFP. Podle řecké stanice Skai novinář předtím dostal výhrůžky.

Foto: Costas Baltas, Reuters

Řečtí policisté na místě činu

Článek

Policie ihned začala s pátráním po pachatelích a vyšetřováním okolností vraždy. Tělo muže se našlo nedaleko jeho domu na aténském předměstí. Karaivaz, který pracoval pro více médií, se vracel domů z televize Star, kde natáčel pořad.

Podle vyšetřovatelů se jednalo o profesionální vraždu. Útočníci zřejmě použili při střelbě tlumič. „Jeho smrt nás velice zasáhla,” uvedla mluvčí řecké vlády.

Vrahovi Jána Kuciaka zvýšili trest na 25 let vězení

Evropa

Místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová napsala na Twitteru, že je vraždou hluboce otřesená. „Měla by být vykonána spravedlnost a novinářům zaručena bezpečnost,” napsala.

Útoky na novináře jsou v Řecku relativně vzácné. V roce 2010 byl v Aténách zastřelen Sokratis Jolias. K jeho vraždě se přihlásila krajně levicová skupina, policie ale pachatele dodnes nevypátrala. Častější jsou žhářské a jiné druhy útoků na sídla soukromých médií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám