Hlavní obsah

V Rakousku strhla lavina mladého Čecha a mrštila jím o strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Vážné zranění utrpěl v pátek odpoledne 32letý Čech, kterého při túře v oblasti lyžařského střediska Tauplitz v rakouském Štýrsku strhla lavina. Tři další lidé, kteří postiženého doprovázeli, se lavině vyhnuli a utrpěli jen šok, informovala dnes agentura APA s odvoláním na policii.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Čtyřčlennou skupinu podle policie tvořily dva manželské páry, které si vyšly s běžkami z Tauplitzalmu na 1890 metrů vysokou horu Rosskogel. Podle průvodců se jedná o nenáročnou túru přes hezká jezera na vrchol s krásným výhledem.

V okolí jednoho z jezer, Steirersee, se ale výletníci kvůli špatnému počasí rozhodli vrátit. Muž, který šel v čele skupiny, pak při vstupu na příkrý svah spustil lavinu, která ho s sebou nesla asi 200 metrů, až narazil do stromu a vážně se zranil.

Na místo sice dorazili záchranáři, ale vrtulník mohl kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám zraněného přepravit do nemocnice teprve za několik hodin. Agenturní zpráva neupřesňuje, jaké povahy je zranění postiženého, ani jaký je jeho současný zdravotní stav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám