Hlavní obsah

V Polsku zadrželi ruského špiona. Hokejistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský hokejista, který od října 2021 působil v jednom z prvoligových polských klubů, byl zadržen a obviněn ze špionáže. Byl součástí ruské sítě agentů operující na východě Polska, informoval v pátek ráno polský ministr spravedlnosti a generální prokurátor v jedné osobě Zbigniew Ziobro.

Foto: Profimedia.cz

Polský ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro

Článek

„Na agenta-hokejistu, který po tréninkových zápasech společně s dalšími ruskými špiony získával informace o kritické infrastruktuře v několika vojvodstvích na východě země, uvalili tříměsíční vyšetřovací vazbu,“ informovala v pátek ráno televize Polsat.

„Za působení proti zájmům Polské republiky mu hrozí trest vězení do deseti let,“ dodala Polsat s odvoláním na zdroje z prokuratury Lublinského vojvodství, která má případ na starosti.

Server wyborcza.pl uvedl, že zadržený hokejista má iniciály Maxim S. Jediným ruským hokejistou s těmito iniciály hrajícím v Polsku je 20letý Maxim Sergejev, který poslední dvě sezony nastupoval za Zagłebii Sosnowiec.

„V posledním období jde už o 14. zadrženou osobu ruské národnosti, která vykonávala špionážní činnost a zároveň připravovala diverzní činy proti Polsku,“ informoval podle serveru onet.pl Ziobro.

Zároveň uvedl, že počet odhalených a zatčených osob z Ruské federace působících proti polským zájmům se s velkou pravděpodobností v dohledné době ještě zvýší.

Příslušníci polské tajné služby ABW jsou podle něj na stopě také dalších agentů ruské špionážní sítě působící na polském území.

Rozbili jsme ruskou špionážní skupinu, oznámilo Polsko

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám