Hlavní obsah

V Paříži soudí obchodníky s dětmi, prodali jich 22

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

V Paříži začal v pondělí proces s 56 lidmi, kteří jsou zapleteni do nelegálního obchodu s bulharskými dětmi, které si kupovaly francouzské páry. Jedenácti organizátorům obchodu s dětmi hrozí až 11 let vězení. Lidem, kteří si děti koupili, pak tři roky.

Článek

V letech 2001 až 2005 bylo prodáno 22 dětí. Gang děti nepašoval, těhotné Bulharky odjely rodit do Francie, ovšem tam děti už zůstaly. Koupily si je páry, které neměly kvůli způsobu svého života šanci legálně adoptovat děti.

Předpokládá se, že většina dětí se narodila bulharským prostitutkám, které nechtěně otěhotněly. Mezi obviněnými jsou také dvě z matek, které své děti prodaly a dva pasáci.

Advokát David-Olivier Kaminski, který obhajuje tři z párů, které si dítě koupily, upozorňuje, že jeho mandanti byli zahnáni do kouta. Přestože byli francouzskými občany, neměli možnost kvůli  kočovnému způsobu života děti adoptovat. Nebyli schopni vyhovět přísným kritériím pro adopci, i když po dětech velmi toužili.

Reklama

Výběr článků

Načítám