Hlavní obsah

V Nitře hořela policejní auta, dva dny po poškození 22 autobusů MHD

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nitra

Jen dva dny po poškození dvaadvaceti autobusů městské hromadné dopravy v západoslovenském městě Nitra neznámý pachatel zapálil čtyři auta na parkovišti policejní stanice.

Foto: Policie SR

Škoda na autech je přes 516 tisíc korun.

Článek

Žhář policejní auta zapálil v noci na středu. „K požáru čtyř vozů došlo asi hodinu po půlnoci. Neznámý pachatel polil přední části automobilů hořlavinou a zapálil,“ informovala mluvčí krajského ředitelství policejního sboru v Nitře Božena Bruchterová.

Foto: Policie SR

Žhář polil kapoty aut hořlavinou a zapálil.

V důsledku požáru bylo poškozeno i další auto, které parkovalo poblíž. „Kriminalistický technik zajistil na místě stopy, které budou předmětem expertního zkoumání. Na poškozených vozidlech vznikla škoda přes 20 tisíc eur (přes 516 tisíc korun),“ dodala mluvčí.

Plameny zachvátily policejní auta dva dny poté, co kdosi v noci na pondělí poničil okna dvaadvaceti, tedy téměř čtvrtiny, autobusů městské hromadné dopravy. Způsobil tím dopravní kolaps. [celá zpráva]

Foto: Policie SR

Jeden z poničených autobusů ve slovenské Nitře

Podle slovenských médií není vyloučeno, že je pachatelem nespokojený řidič nebo jiný zaměstnanec společnosti. Před dvěma týdny někteří řidiči našli pod koly autobusů hřebíky.

Reklama

Výběr článků

Načítám