Hlavní obsah

V Německu zadrželi 11 údajných islamistů, pak je propustili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté na západě Německa zadrželi 11 údajných islamistů, kteří měli plánovat útok. V sobotu o tom informoval mluvčí státního zastupitelství v Düsseldorfu. Zadržení byli později propuštěni.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podezřelí byli zadrženi během rozsáhlé razie v Severním Porýní-Vestfálsku a Bádensku-Württembersku. Informace o tom, že by údajní islamisté měli vybraný konkrétní cíl nebo měli už útok naplánovaný, vyšetřovatelé neměli. Nenašli u nich ani žádné zbraně nebo výbušniny, z jejichž ukrývání je podezírali. Zadržení proto byli propuštěni.

Nicméně vyšetřování kvůli možné přípravě těžkého násilného trestného činu pokračuje dál, uvedl mluvčí státního zastupitelství.

Původně informoval, že se zkoumají možné vazby podezřelých na teroristickou organizaci Islámský stát. "Domníváme se, že jde o odštěpeneckou skupinu Islámského státu nebo o jeho sympatizanty," uvedl.

Policie provedla od pátečního do sobotního rána prohlídky v Essenu, Wuppertalu či Düsseldorfu. Mezi zadrženými je jeden Tádžik, jakého původu je ostatních devět lidí, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám