Hlavní obsah

V Německu havaroval autobus z Prahy do Hamburku, 30 zraněných

Novinky, ČTK, Alex Švamberk
Berlín
Aktualizováno

Na tři desítky zraněných si v sobotu ráno v Německu vyžádala nehoda dálkového autobusu společnosti FlixBus, který jel z Prahy do Hamburku. S odvoláním na německou policii o tom informovala agentura DPA. Příčina nehody není jasná.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Autobus s 30 cestujícími a dvěma řidič havaroval ráno na dálnici A24 u exitu Wöbbelin. Vyjel z vozovky a převrátil se na pravý bok. Na místě zasahoval velký počet hasičů a záchranářů.

Příčina neštěstí se vyšetřuje, podle policejního mluvčího v Rostocku se mohlo jednat o mikrospánek 47letého českého řidiče. „Můžeme potvrdit, že byly dodrženy doby řízení a odpočinku," sdělila DPA společnost FlixBus.

Podle hlavního lékaře záchranky Alexandera Stahna utrpěla většina lidí jen lehká zranění, čtyři lidé utrpěli středně těžká poranění. Všichni cestující byli preventivně převezeni do nemocnice na vyšetření. Podle německé policie bylo 28 lidí zraněno lehce a tři lidé utrpěli vážnější zranění. Stejné informace má i FlixBus.

Dálnice byla v místě nehody uzavřena. Přiletěly tam tři vrtulníky, ale nebyly potřeba.

Cestující byli kromě jiného z České republiky, Turecka, Číny a Rumunska, uvedla rozhlasová a televizní stanice NDR. To komplikovalo komunikaci se zraněnými.

Reklama

Výběr článků

Načítám