Hlavní obsah

V Německu chtějí vzít exkancléřům výhody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wolfgang Kubicki, místopředseda Spolkového sněmu za vládní liberály z FDP, zpochybnil privilegia bývalých kancléřů Gerharda Schrödera (SPD) a Angely Merkelové (CDU).

Foto: Michele Tantussi, Reuters

Bývalá kancléřka Angela Merkelová

Článek

„Myslím, že je nezbytné vést zásadní diskusi o tom, do jaké míry musí být tyto postkancléřské úřady v případě pochybností plně obsazeny i v příštích desetiletích,“ řekl Kubicki novinám Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Irene Mihalicová, šéfka parlamentní frakce vládních Zelených, potvrdila zprávy, že rozpočtový výbor Spolkového sněmu zkoumá zásadní omezení Schröderových výhod. „Vedou se diskuse o revizi pravidel pro oficiální obdarování bývalých kancléřů,“ řekla.

Vytočená SPD: Schröder je ostudou Německa, vyhoďte ho

Evropa

Schröder má v současné době nárok na devět pracovních míst pro své potřeby, za které bylo podle Spolkového sněmu loni ze státní pokladny vyplaceno 407 tisíc eur (9,98 mil. korun).

V současné době jsou však neobsazená, protože zaměstnanci po vypuknutí války kvůli Schröderovým aktivitám pro ruské státní podniky rezignovali a dosud se nenašli jejich nástupci.

Výběr článků

Načítám