Hlavní obsah

V Německu čekají přívaly sněhu. Ruší se stovky letů a zavírají školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrznoucí déšť ve středním a jižním Německu ve středu zapříčinil zrušení stovek letů a omezil vlakovou dopravu, zatímco tamní meteorologická služba varovala před kluzkou vozovkou a hustým sněžením. Na některých místech zůstanou zavřené i školy.

V Německu kvůli přívalům sněhu a ledovce zrušili stovky letůVideo: Reuters/AP

 
Článek

Kvůli nepříznivému počasí bylo na frankfurtském letišti zrušeno 570 z 1047 plánovaných příletů a odletů, na mnichovském letišti bylo zrušeno 254 letů a menší letiště v jižním městě Saarbrücken úplně zastavilo provoz, upozornila agentura Reuters.

Rušení se týká mimo jiné i linek do Prahy a z Prahy, vyplývá z internetových stránek Letiště Václava Havla.

Mezi německými letišti a Prahou by ve středu mělo být podle informací z úterý zrušeno deset letů, řekl Michal Procházka z Letiště Praha. „Byly to čtyři přílety a čtyři odlety do Frankfurtu a jeden přílet a jeden odlet do Mnichova,“ uvedl. Odpolední linka do Mnichova by zatím měla odletět podle plánu, ale situace se podle Procházky může vyvíjet. „Cestující by měli sledovat internetové stránky svého dopravce,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Stojící letadlo na frankfurtském letišti

Přívaly sněhu na jihu Německa. Kolabuje letecká i pozemní doprava

Evropa

Až 35 centimetrů sněhu

Němečtí meteorologové varovali, že v západní a severní části země by mohlo během 24 hodin napadnout 15 až 35 centimetrů sněhu, na jihu se zase kvůli mrznoucím srážkám bude tvořit nebezpečná ledovka.

Foto: Profimedia.cz

Provoz v německém městě Neukalen v Meklenbursku-Předním Pomořansku

„Velké riziko ohrožení života a zdraví kvůli mrznoucímu dešti a silnému náledí,“ varovala podle deníku Bild německá meteorologická služba DWD s tím, že hrozba potrvá až do čtvrtka.

Ve spolkové zemi Sársko ve středu ráno policie na kluzkých silnicích zaznamenala 25 nehod, nikdo však neutrpěl vážnější zranění. Kvůli hromadné srážce vozidel se u města St. Ingbert uzavřel úsek dálnice A6 ve směru na Mannheim. Nadprůměrné množství nehod řeší policie také v Bádensku-Württembersku a Bavorsku.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Sníh na silnici v pohoří Taunus poblíž Frankfurtu

Ve spolkových zemích Severní Porýní-Vestfálsko a Bavorsko se ve středu uzavřela i část škol a školek, někde se žáci budou učit na dálku. Práci z domova doporučily svým zaměstnancům i mnohé podniky.

Foto: Liesa Johannssen, Reuters

Braniborská brána v Berlíně

Německý železniční dopravce Deutsche Bahn kvůli počasí varoval před možným velkým zpožděním i zrušením některých spojů a zároveň preventivně omezil nejvyšší rychlost pro své vysokorychlostní vlaky ICE na 200 kilometrů za hodinu.

Sníh v Německu si vyžádal mrtvé při nehodách, žáci nocovali s učiteli ve škole

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám