Hlavní obsah

V německém rychlovlaku ICE byli pobodáni tři lidé, podezřelý byl zadržen

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov
Aktualizováno

Tři lidi pobodal v sobotu útočník v německém rychlovlaku ICE z Řezna do Norimberku. „Pachatele se podařilo zadržet,“ uvedl bulvární list Bild. Podle jeho informací útočil muž arabského původu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německém rychlovlaku ICE byli pobodáni tři lidé, podezřelý byl zadržen Video: Reuters

 
Článek

O napadení cestujících v rychlíku ICE ženoucím se ranní mlhou byla policie v Horní Falci informována kolem deváté ráno. Krátce poté se podařilo útočníka zneškodnit. Policie nasadila do zásahu značné síly. „Vlak byl odstaven v bavorské obci Seubersdorf v regionu Horní Falc,” uvedl mluvčí policie podle serveru Focus.

Foto: vifogra/DPA, ČTK

Němečtí Policisté při zásahu v Seubersdorfu

Bavorský rozhlas BR24 informoval o několika zraněných, bulvární list Bild počet upřesnil na tři s tím, že dva lidé byli zraněni těžce, ale ani jeden z nich nebyl v ohrožení života. Další podrobnosti o útoku zatím nejsou známy. Jasný není ani motiv, podle Bildu je 27letý útočník syrského původu a měl psychické problémy. I z vlaku volal o pomoc, dodal list. Vyšetřovatelé podle listu zatím nepracují s terorismem jako možným motivem útoku.

„Po zadržení podezřelého nebezpečí pominulo,” uvedlo policejní prezidium v Horní Falci. Ve vlaku cestovalo 300 lidí.

Dráhy na trati přerušily provoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám