Hlavní obsah

V Mariupoli vzplála radnice, město je v obklíčení

V ukrajinské Mariupoli v noci z pátku na sobotu začala hořet radnice. Město na jihu Doněcké oblasti se v minulých dnech stalo dalším ohniskem bojů mezi separatisty a jednotkami armády a Národní gardy. Podle nepotvrzených informací během pátečních bojů ve městě zahynulo dvacet, ale možná až čtyřicet lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Mariupoli vzplála radnice, hořela i budova policejní staniceVideo: Reuters

 
Článek

Oheň v budově městského zastupitelstva se šíří z vrchních pater, napsal list Ukrajinska pravda. O příčinách požáru zatím nejsou žádné zprávy, jasno ani není o tom, zda je budova vyklizená, či zda jsou uvnitř lidé. Na místo se podle ukrajinského listu dostavili hasiči a zdravotníci.

V pátek propukly v půlmiliónové Mariupoli boje o místní policejní stanici, které se snažilo zmocnit zhruba šest desítek proruských separatistů. Mezi bezpečnostními silami a proruskými radikály vypukla uvnitř budovy přestřelka, po níž větší část rebelů uprchla do města. Čtveřici z nich policie zadržela, policejní budova byla částečně zničena. [celá zpráva]

Foto: Marko Djurica, Reuters

Ukrajinský voják na stanovišti v Mariupoli

Možná až 40 obětí

Město je podle místních médií v obklíčení vojenskými jednotkami, které mají pod kontrolou veškeré přístupové komunikace. Uvnitř města ale pokračují boje, vzbouřenci se údajně chystají k útoku na mariupolské letiště.

Podle agentury Unian byl mezi oběťmi pátečních bojů v Mariupoli i velitel městské dopravní policie Viktor Sajenko. Údaje o celkovém počtu mrtvých se různí, podle ministra vnitra Arsena Avakova zahynulo v pátek dvacet lidí. Separatisté hovoří až o dvojnásobku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám