Hlavní obsah

V maďarských školách se bude pokusně vyučovat obrana vlasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V šesti vybraných maďarských středních školách se od nového školního roku bude jednu vyučovací hodinu týdně vyučovat předmět obrana vlasti. Agentuře MTI to potvrdilo maďarské ministerstvo obrany.

Foto: Profimedia.cz

Maďarský školák, ilustrační foto

Článek

Maďarský ministr obrany Kristóf Szalay-Bobrovniczky agentuře řekl, že cílem nového předmětu je vysvětlit studentům důležitost obrany vlasti, lásky k vlasti a vlasteneckého smýšlení. „Studenti získají obraz o základních pojmech, jako je obrana vlasti, a získají rovněž informace o zbraních,“ uvedl ministr.

Součástí výuky bude rovněž první pomoc, základy kartografie a obeznámení se s vojenskou historií Maďarska. „Vyučování bude obsahovat kromě teoretické části také praktickou část,“ dodal Szalay-Bobrovniczky.

Předmět budou vyučovat vojáci v uniformách, kteří absolvovali pedagogický a psychologický kurz. „Vybraným školám už byly doručeny příslušné učebnice,“ zdůraznil ministr obrany s tím, že mladá generace by díky novému předmětu měla získat informace o důležitosti lásky k vlasti a důležitosti její obrany.

Pravda bez síly stojí za málo. Opravenou školu v Budapešti zdobí Orbánovy citáty

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám