Hlavní obsah

V Londýně se na domy zřítil stavební jeřáb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Na východě Londýna se ve středu zřítil stavební jeřáb, který dopadl na dva řadové domy a rozestavěnou budovu. Jeden člověk zemřel a nejméně čtyři další lidé byli zraněni, uvedla stanice BBC. Po pádu hasiči prohledávali trosky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zřícený jeřáb v LondýněVideo: AP

 
Článek

Dvacetimetrový jeřáb se zřítil v 14:40 (15:40 SELČ) na staveništi ve čtvrti Bow v severovýchodní části Londýna. Část dopadla na rozestavěný bytový dům, další část na řadové domky.

„Bylo kolem půl třetí odpoledne, když jsem otevřel okno  do zahrady a uviděl, jak ta velká červená věc padá. Utíkal jsem. Myslel jsme si že končí svět,” řekl televizi Sky News místní obyvatel Motiur Rahman. „Střecha mého domu je pryč,” dodal.

Dva lidé byli převezeni do nemocnice se zraněními hlavy a dva další zranění byli ošetřeni na místě. Později úřady uvedly, že si pád jeřábu vyžádal jednoho mrtvého, nebylo však upřesněno, o koho jde a kde byla oběť nalezena.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Část jeřábu dopadla na rozestavěný dům.

Jeřábník podle svědkyně Bridget Teirneyové vyvázl a je v bezpečí.

Na místě zasahovala speciální jednotka londýnských hasičů, která pátrala v troskách po případných zavalených osobách. Nasazeny jsou nejméně tři jednotky hasičů. Jejich komisař Graham Ellis uvedl, že se jedná o „komplexní záchrannou operaci“ na které se podílí několik složek. Nasazen byl i dron, který mapoval místo neštěstí ze vzduchu.

Jeřáb využívala společnost Swan Housing Association. Další firma uvedla, že byl jeřáb postaven v úterý.

Policie doporučila lidem, aby se oblasti vyhnuli. Místo tragédie je uzavřeno.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Pohled na místo, kde se zřítil jeřáb.

Reklama

Výběr článků

Načítám