Hlavní obsah

V lese na Slovensku našli mrtvého muže, mohl ho zabít medvěd

Bratislava

V lese nad obcí Liptovská Lúžna v okresu Ružomberok v pondělí našli tělo 57letého muže, kterého patrně zabil medvěd. Pokud se to potvrdí, půjde o první smrtící útok této šelmy v zemi.

Foto: TV Markíza

Lesní správa poblíž místa nalezení těla.

Článek

Přivolaný lékař podle agentury SITA po ohledání ostatků konstatoval, že smrt nenastala přirozeným způsobem a muž měl na hlavě i těle stopy po kousnutí. V okolí pak byly nalezeny čerstvé stopy medvěda.

Dívka se vrhla holýma rukama na medvědici, aby ochránila své psy

Koktejl

Také podle televize Markíza měl muž zranění v oblasti krku a na noze. „Pokud po pitvě oficiální úřady potvrdí, že muž zemřel po útoku medvěda, bude to historicky první napadení touto šelmou, které na Slovensku skončilo tragicky,“ připomněla Markíza.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Starosta obce Albín Husarčík je z události v šoku. „Byl to šikovný řemeslník, vyučený malíř, který ještě nedávno jezdil pracovat do Prahy. Byl po operaci srdce,“ řekl starosta webu zoznam.sk.

Slovák přežil útok medvědice, která chránila mláďata

Evropa

Muž odešel v neděli na procházku do lesa, ale domů se nevrátil. „Pátrala po něm rodina, obyvatelé obce i myslivci,“ dodal Husarčík.

Starosta říká, že v okolí obce dosud problémy s medvědy neměli. „Naposled jsme tady viděli medvěda před třemi lety. To byl takový malý medvěd,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám