Hlavní obsah

V kyjevském metru překvapivě zahrála kapela U2

– Kyjev

Členové irské rockové skupiny U2 v neděli nečekaně zahráli ve stanici kyjevského metra, která nyní slouží jako kryt. Hudebníky do ukrajinské metropole pozval prezident Volodymyr Zelenskyj. Na Twitteru to uvedli frontman kapely Bono a kytarista The Edge.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zpěvák U2 Bono koncertoval v kyjevském metruVideo: Reuters

 
Článek

„Prezident Zelenskyj nás pozval, abychom vystoupili v Kyjevě jako projev solidarity s ukrajinským lidem, a tak jsme to udělali,“ napsali hudebníci na Twitteru.

Jednašedesátiletá rocková hvězda na nástupišti stanice kyjevského metra předvedla hity jako With or Without You, Desire nebo Sunday Bloody Sunday. Překvapivému koncertu přihlížel malý dav fanoušků, včetně ukrajinských vojáků.

Morálku zvedá i Ed Sheeran

Píseň Stand By Me od amerického soulového zpěváka Bena E. Kinga si s Bonem zazpíval ukrajinský zpěvák Taras Topolja, který je frontmanem populární ukrajinské kapely Antytila. Všichni její členové se po začátku ruské invaze připojili k ukrajinské armádě.

Nedávno ale spojili své síly s britským písničkářem Edem Sheeranem a vydali společný charitativní singl.

Bono při nedělním vystoupení vyzdvihl boj Ukrajinců za svobodu a pomodlil se za mír. „Lidé na Ukrajině nebojují jen za vaši svobodu, bojují za nás všechny, kteří milujeme svobodu,“ řekl přihlížejícím divákům zpěvák. „Modlíme se, abyste si brzy užili trochu toho míru,“ dodal Bono.

Irský zpěvák a kytarista Paul David Hewson, přezdívaný Bono, často pořádá charitativní koncerty a založil několik nadačních fondů. Již několikrát byl proto nominován na Nobelovu cenu za mír.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám