Hlavní obsah

V Košicích zadrželi mezinárodně hledaného teroristu

Právo, ivi
Bratislava

Slovenská policie zadržela v Košicích Ukrajince, který měl i maďarské občanství a je mezinárodně hledaný terorista. Televize Joj ve středu uvedla, že měl zásobovat zbraněmi teroristické skupiny. Košický soud nyní rozhodne o jeho vydání na Ukrajinu.

Foto: TV Joj

Zadržení podezřelého teroristy

Článek

Na zadrženého byl vydán mezinárodní zatykač kvůli podezření, že v minulosti na Ukrajině zaútočil na policisty a policejní automobily pomocí granátů a samopalu. „Je podezřelý ze spáchání trestných činů úmyslného ublížení na zdraví, hrozby zabití, držení rukojmího, gangsterství, terorismus a útok na veřejné činitele,“ řekl mluvčí krajské prokuratury Milan Filičko.

„V případě prokázání viny mu hrozí až 15 let vězení,“ dodal policejní mluvčí Martin Wäldl.

Na okraji Košic ho v úterý večer zadrželo speciální protiteroristické komando slovenské policie. „Na jeho zadržení se podíleli policisté národní protizločinecké jednotky a národní protiteroristické jednotky v součinnosti s národní ústřednou Interpolu,“ potvrdil Wäldl.

Ukrajinec s maďarským občanstvím byl zadržen na základě žádosti Interpolu Kyjev. „Tento nebezpečný muž se zdržoval v Košicích dva roky a bydlel nedaleko policejní stanice. Měl změněnou identitu a používal falešné doklady,“ konstatovala televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám