Hlavní obsah

V Kolíně nad Rýnem vybuchl zásobník s toluenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

Ve velké rafinerii společnosti Shell v Kolíně nad Rýnem na západě Německa se po explozi vzňal jeden ze zásobníků ropných derivátu. Podle jedné z hamburských mluvčích Shellu hořel zásobník s toluenem. Požár si naštěstí nevyžádal žádné oběti či zraněné a do ovzduší se nedostaly žádné nebezpečné látky.

Foto: Novinky

Článek

Exploze areálem ve čtvrti Godorf na jihu Kolína otřásla ve čtvrtek po 15. hodině. Z místa šlehaly asi dvacetimetrové plameny, k nebi stoupal sloup hustého černého dýmu.

Na místě zasahovalo asi 130 hasičů, kteří zhruba po hodině dostali požár pod kontrolu.

Úřady před dusivým dýmem varovaly a vyzvaly obyvatele města, aby zavřeli okna i dveře a nevycházeli ven. Večer radnice oznámila, že všechny hodnoty odebraných vzorků ovzduší jsou daleko od překročení nebezpečných koncentrací.

Porýnská rafinerie je podle Shellu největší zařízení tohoto typu v Německu. Komplex tvoří dvě části - závody Sever a Jih. Havárie se stala v severní části rafinerie. Jižní závod se nachází v asi šest kilometrů vzdáleném Wesselingu.

Reklama

Výběr článků

Načítám