Hlavní obsah

V Jasné zastavili prodej skipasů, středisko je plně obsazené

– Bratislava
Právo, ivi

Poprvé v historii lyžařského střediska Jasná v Nízkých Tatrách byl v pátek zastaven online prodej skipasů. Středisko je plně obsazené a v pátek ráno sahala kolona automobilů až do Liptovského Mikuláše.

Foto: Tatry mountain resorts

Lyžování ve středisku Jasná

Článek

Zvýšený zájem způsobily školní prázdniny, slunečné počasí na horách a prodloužený víkend. „Už před devátou hodinou byla parkoviště ve středisku úplně plná,“ napsal server sme.sk. Další automobily byly odstavovány na záchytném parkovišti a do Jasné vozila lyžaře kyvadlová doprava.

K pozastavení prodeje skipasů se vedení rozhodlo kvůli pohodlí a komfortu návštěvníků, kteří naplnili kapacitu střediska, uvedl  manažer střediska Jasná Martin Hloušek.

„V takovém případě jde byznys stranou.  Místo bezhlavé tlačenice chceme bezpečnější a kvalitnější lyžování. A to i za cenu nižších zisků,“ uvedl Hloušek. Skipasy si mohli návštěvníci zajistit předem v online prodeji a v omezeném množství byly k dispozici v rámci klientských center.

Pro zajištění kvalitních služeb pro větší počet lyžařů bude nutné podle ředitele střediska Mateje Huleje investovat do rozšíření infrastruktury. „Vybudování nových parkovišť, rozšíření sjezdovek kvůli větší bezpečnosti, respektive otevření nových pro rozptýlení lyžařů, to vše je dlouhotrvající a náročný administrativní proces,“ řekl Hulej.

Reklama

Související témata:

Související články

České hory investují do sněhu i ekologie

Před letošní sezonou se česká střediska zaměřila především na méně viditelné investice. Jde například o významnou modernizaci zasněžovacích systémů a strojů...

Výběr článků

Načítám