Hlavní obsah

V Istanbulu zadrželi džihádisty, kteří osnovali útoky na německé školy v Turecku

Ankara

Turecké bezpečnostní složky zadržely v Istanbulu tři muže, které podezřívají z plánování atentátů na německé školy a diplomatická zastoupení v zemi. S odvoláním na deník Hürriyet a tureckou verzi CNN o tom informovala agentura AFP. Jedná se o Turka, Syřana a Iráčana, kteří se hlásí k Islámskému státu.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Turečtí policisté zasahují u paláce Dolmabahçe v Istanbulu.

Článek

Zatčení byla v úterý provedena na základě spolupráce tureckých a německých tajných služeb. A právě díky varování zpravodajců byly zmíněné německé instituce v Turecku minulý týden uzavřeny.

List Hürriyet a CNN Turk informovaly o tom, že trojice přímo tvořila jednu z buněk Islámského státu v Turecku. Džihádisté Islámského státu stáli i za úterními útoky v Bruselu a sobotním atentátem v Istanbulu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch v Istanbulu si vyžádal několik obětí Video: Reuters

O týden dříve otřásl sebevražedný atentát Ankarou; k němu se přihlásila skupina Sokoli osvobození Kurdistánu (TAK), připomněla ČTK.

Další teroristé Turkům unikají

Turecká policie nadále intenzívně pátrá po třech Turcích, kteří měli dostat rozkaz od bojovníků Islámského státu, aby spáchali atentáty na rušných veřejných místech, zejména v Istanbulu.

V úterý turecké bezpečnostní síly zadržely také deset údajných příslušníků IS v jihoturecké provincii Gaziantep, když se pokoušeli ilegálně proniknout na turecké území. Byl mezi nimi i muž opásaný výbušninami, patrně připravený zaútočit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám