Hlavní obsah

V Bruselu drží hladovku 400 migrantů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Čtyři sta migrantů, kterým se nepodařilo získat povolení k pobytu, drží od května hladovku v bruselském kostele a na dvou univerzitách. V posledních dnech někteří přestali přijímat i vodu. Devět už jich muselo být převezeno do nemocnice, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V bruselském kostele drží 400 migrantů hladovkuVideo: AP

 
Článek

Sarah Melsensová z neziskové organizace Lékaři světa varovala, že „po tolika dnech hladovky je situace nebezpečná“. Dodala, že pokud odmítají pít, budou v ohrožení života a skončí v nemocnicích.

Migrantů se zastal i bývalý ministerský úředník Reginald Moreels. „Jsou to lidé, kteří mají práci na černém trhu. Pokud by se jim pobyt upravil zákonem a poskytla jim důstojná existence, mohli by pracovat na místech, kde je nedostatek zaměstnanců.“ Současně uvedl, že pro situaci a bezpečí společnosti by bylo lepší, když by migranti nezůstávali závislí na lidech, kteří ovládají černý trh a profitují z poskytování podnájmů nelegálním migrantům.

Británie hlásí nejvíce migrantů na člunech za jeden den

Zahraniční

Jeden migrantů, 53letý muž, uvedl, že je elektromechanik, ale nemůže využít svou kvalifikaci, protože je v zemi ilegálně.

Reklama

Výběr článků

Načítám