Hlavní obsah

V Británii byla zjištěna ebola u zdravotnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Británii byla potvrzena nákaza virem eboly u zdravotnice, která se minulou noc vrátila z africké Sierry Leone. Informovala o tom zpravodajská stanice BBC, jejíž zdroje uvedly, že jde o ženu. Pacient se nyní léčí v nemocnici v Glasgowě, potvrdila skotská vláda.

Foto: Profimedia.cz

Virus eboly. Ilustrační foto

Článek

Nakažená zdravotnice byla dána do karantény na infekčním oddělení glasgowské nemocnice Gartnavel Hospital, ale co nejdříve má být transportována do přísnější izolace v Londýně.

Do Glasgowa se vrátila ze Sierry Leone v neděli před půlnocí. Do cílové destinace přiletěla letounem společnosti British Airways z Londýna Heathrow. Předtím přestupovala také v marocké Casablance. Úřady nyní vyšetřují, s kým mohla žena přijít do styku.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Virem eboly se podle aktuálních statistik na západě Afriky nakazilo už více než 20 tisíc lidí. Nemoc si ve třech nejpostiženějších zemích - Libérii, Sieře Leone a Guineji - vyžádala více než 7800 obětí.

V Británii byl dosud vir eboly zjištěn u zdravotníka Williama Pooleyho, jenž se také nakazil v Sieře Leone. Muž se v září vyléčil a dokonce se vrátil do západní Afriky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám