Hlavní obsah

V Bratislavě se zřítila budova, hasiči prohledávají sutiny

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

V Bratislavě na Plynárenské ulici se v neděli zřítila několikapodlažní spojovací budova mezi dvěma obytnými komplexy. Hasiči a policie evakuovali okolní budovy a sutiny prohledávají pomocí termokamery. Podle dostupných informací byla budova v momentě zřícení opuštěna.

Hasiči prohlížejí sutiny pomocí termovizeVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Budova stála nad vjezdem do podzemních garáží a doslova se propadla do země. „Probudil nás velký hluk a všechno se třáslo. Hasiči nám řekli, že do svých bytů se můžeme vrátit až po prohlídce statikem,“ řekl Novinkám jeden z evakuovaných obyvatelů obytného komplexu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Hasiči oddychují po evakuaci okolních budov.

Podle svědků měl štěstí člen ochranky, který chtěl jít na kontrolu garáží, a budova se zřítila několik vteřin před tím. „Dělníci tady pracují už od osmi od rána, ale v neděli tady naštěstí nebyli,“ dodala další obyvatelka domu.

Policie uzavřela celé okolí a v obavách z možného poškození okolních domů k nim nikoho nepouštěla. „V sobotu jsme odjeli na svatbu do Maďarska. Máme měsíční dítě, takže máme určité obavy vrátit se do našeho bytu,“ řekla Novinkám mladá maminka, která ze svatby zamířila i s malým dítětem raději do bytu rodičů.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Hasiči oddychují po evakuaci okolních budov.

Obyvatelé komplexu přemýšleli, zda příčinou kolapsu budovy nebyla tzv. zelená střecha. Na střeše byla zemina a tráva, kterou často polévali. Voda možná prosákla do budovy a narušila její statiku,“ přemýšlel nahlas jeden z obyvatelů luxusního komplexu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám