Hlavní obsah

V Braniborsku shořela nouzová ubytovna pro migranty

V německém městě Nauen ve spolkové zemi Braniborsko v noci na úterý shořela chystaná nouzová ubytovna pro žadatele o azyl. Podle policie se s největší pravděpodobností jednalo o žhářství, informovala agentura DPA.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Migranti hrají se svými příznivci karty před ubytovnou v německém Heidenau.

Článek

Hasiči k požáru sportovní haly v Nauenu dorazili v době, kdy už byla celá budova v plamenech a nebylo možné ji uhasit. Rozhodli se proto nechat požár pod kontrolou dohořet. V tělocvičně připravované pro ubytování uprchlíků zatím nikdo nebydlel, nikdo tak neutrpěl zranění.

Ve městě Nauen, které leží necelých 20 kilometrů západně od Berlína, došlo letos k několika demonstracím proti zřízení ubytovny pro žadatele o azyl. Policie proto považuje za pravděpodobnou příčinu vzniku požáru právě žhářský útok. Technickou závadu sice zatím nevyloučila, ale je prý krajně nepravděpodobná.

Vyhořelá sportovní hala patřila místní střední škole. Její vedení v červenci oznámilo, že tělocvičnu od září do konce roku poskytne uprchlíkům. Po zprovoznění obytných kontejnerů v nedalekých obcích Schönwalde a Dallgow-Döberitz se měla hala sloužit svému původnímu účelu.

V Německu v poslední době žháři zapálili několik budov určených pro ubytování uprchlíků, například v jihoněmeckém Weissachu či v saské Míšni. Podle vládní prognózy dorazí letos do Německa až 800 000 běženců, což je čtyřnásobek proti roku 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám