Hlavní obsah

V Bělehradu unesli noční autobus, musel jet jinam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad

V srbském hlavním městě Bělehradu unesla v noci na pondělí ozbrojená dvojice noční autobus na lince 101N. Útočníci nastoupili na konečné v Padinské skjeli, namířili na řidiče pistoli a donutili ho změnit trasu. Během cesty týrali průvodčí. Jeden z dvojice už byl dopaden, uvedl srbský web 24 sata.

Foto: Profimedia.cz

Bělehradský autobus

Článek

Dvojice v jednu po půlnoci nastoupila do autobusu 101N, který mířil do centra na Náměstí Republiky. Donutili řidiče otočit vozidlo a jet na vzdálenější předměstí Besný Fok. Cestou tahali za vlasy a osahávali průvodčí soukromé dopravní společnosti Presto.

Řidiči, na kterého mířili pistolí, zakázali použít mobilní telefon, jemu se však podařilo stisknout nouzové tlačítko. Policie dokázala pomocí GPS zjistit polohu autobusu, který mezitím dorazil do Besného Foku, kde dvojice vystoupila.

Policie vyslala na místo dvě hlídky a jednoho z útočníků záhy poté dopadla, je mu 35 let a nebyl opilý. Po druhém pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám