Hlavní obsah

V Basileji zastřelili v kavárně dva Albánce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basilej
Aktualizováno

Dvojice útočníků ve čtvrtek večer v kavárně ve švýcarské Basileji zastřelila dva hosty a třetího těžce zranila. Z místa činu utekla. Policie po pachatelích vyhlásila rozsáhlé pátrání. Prokuratura vyloučila, že by šlo o teroristický čin, ale motiv činu zatím není znám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníci zastřelili v kavárně v Basileji dva hostyVideo: AP

 
Článek

„Dva muži vešli kolem 20:15 do Cafe 56 a vypálili několik dávek,“ uvedla policie ve svém prohlášení podle Deutsche Welle. „Dva hosté podniku byli zabiti a třetí je v ohrožení života,” dodala prokuratura.

Úřady oběti identifikovaly jako Albánce.

Ostatním lidem, kteří době činu byli v kavárně, se nic nestalo.

Oba útočníci z místa činu utekli směrem k nádraží a policie po nich pátrá. Je však možné, že ze země zmizeli, protože Basilej leží v blízkosti hranic s Německem i Francií.

Foto: Dominique Soguel, ČTK/AP

Švýcarští forenzní experti u Cafe 56, kde se střílelo

Motiv není zatím znám, ale policista podle Deutsche Welle řekl: „Byl to místní incident. Nemá to co dělat s islamisty nebo terorismem.”

List Basler Zeituing napsal, že kavárna byla spojena s místní drogovou scénou, ale to se změnilo, když ji převzal nový majitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám