Hlavní obsah

V Anglii řádilo tornádo, na dalších místech země hrozí záplavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglie

Jihoanglické hrabství Surrey v sobotu zasáhlo tornádo. Na dalších zhruba 90 místech v jižní a východní Anglii a v regionech Midlands a Yorkshire platí varování kvůli záplavám, informoval zpravodajský server BBC.

Foto: Cecilia Wessels, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Britský meteorologický úřad uvedl, že tornádo v Surrey zasáhlo městečko Chertsey. Na místo byli dopoledne povoláni hasiči, aby zajistili bezpečnost domů, jejichž střechy živel poškodil. Silný vítr u některých domů vyrazil okna a odnášel zahradní nábytek.

V pátek záplavy na dálnici M23 v západním Sussexu vedly k obousměrnému uzavření komunikace u sjezdů 10 a 11. Doprava už tam ale byla obnovena. Nepříznivé počasí v oblasti ochromilo i vlaky.

Varování před povodněmi

Varování před očekávanými záplavami nyní platí na 87 místech a na dalších 233 byly kvůli možným záplavám vydány výstrahy. Podle aktuální předpovědi by do nedělního poledne mohlo na jihu Anglie spadnout dalších 30 milimetrů srážek.

Vydatný déšť se očekává i v pondělí, v době vánočních svátků by se ale počasí mělo zklidnit. Úřady vyzvaly řidiče, aby se před cestami ujistili o průjezdnosti silnic. Zároveň by měli jízdu přizpůsobit mokré vozovce, jezdit pomaleji a držet si větší odstup od vozidel před sebou.

Reklama

Výběr článků

Načítám