Hlavní obsah

Útoky na LGBT+ osoby na Slovensku nekončí, v Nitře řeší kopnutí do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Nitře došlo k dalšímu útoku na LGBT+ komunitu, když za polibek na lavičce následovalo od neznámého útočníka kopnutí do hlavy jednoho z dvojice. Devatenáctiletý muž utrpěl zranění hlavy a musel se podrobit operaci v bratislavské nemocnici.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Policie přijala 23. října trestní oznámení a věc prošetřuje jako podezření z trestného činu výtržnictví. S ohledem na probíhající vyšetřování nemůžeme k věci poskytnout víc informací,“ citoval web tvnoviny.sk policejní mluvčí Renátu Čuhákovou.

Před dvěma týdny došlo ke dvojnásobné vraždě před bratislavským gay barem Tepláreň. Devatenáctiletý útočník tam zastřelil dva muže ve věku 23 a 27 let. Poté spáchal sebevraždu.

Jen několik hodin po útoku napadli fotbaloví fanoušci ve vlaku dívku, která měla na kabátu duhovou stužku. Urážkám a fyzickému útoku čelili také dva muži, kteří se v bratislavském podniku políbili. K fyzickému útoku na osobu pro její domnělou sexuální orientaci došlo také na bratislavské Obchodní ulici.

Slovenská policie dostala echo o pohybu bratislavského střelce, nechala to plavat

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám