Hlavní obsah

Útok nožem na německém gymnáziu: Nejméně čtyři zranění, žáci se zabarikádovali ve třídách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně čtyři studenti utrpěli zranění při útoku nožem na gymnáziu v západoněmeckém Wuppertalu, uvedl server deníku Bild. Policie podezřelého již zatkla. Mělo by jít o 17letého žáka školy.

Útok nožem na německém gymnáziu: Nejméně čtyři zranění, žáci se zabarikádovali ve třídáchVideo: Reuters

 
Článek

Policie přijela do školy krátce před desátou hodinou dopolední. Bild píše o čtyřech zraněných obětech.

Podezřelý je podle ministra vnitra spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko Herberta Reula 17letý student téže školy. Policie ho zadržela, informovala agentura DPA.

Reul poslancům zemského sněmu řekl, že dva lidé jsou zraněni vážně. Podle státního zastupitelství sám podezřelý utrpěl zranění, která ohrožují jeho život. Reul uvedl, že má informace o tom, že si zranění přivodil sám.

Studenti se vrátili na pražskou fakultu s nadšením

Domácí
Foto: -, ČTK

Zásah policie ve Wuppertalu

Policie neupřesnila okolnosti incidentu, pouze sdělila, že ve škole se nestřílelo. Policejní mluvčí z Düsseldorfu, u něhož Wuppertal leží, uvedl, že incident se stal na gymnáziu Wilhelma Dörpfelda a že na místo přijelo velké množství policistů. Dorazili také hasiči a na místě byli školní psychologové.

Školní budova byla evakuována a prohledána. Kolem poledne policie sdělila, že studenti jsou v bezpečí. Mluvčí policie Stefan Weiand tisku sdělil, že evakuovaní jsou „pochopitelně otřeseni“. Úřady předpokládají, že pachatel jednal sám.

Podle nejmenované učitelky, na niž odkazuje BBC, měl pachatel jako zbraň použít nejen nůž, ale také nůžky.

Policie se o dění na škole dověděla díky tísňovému volání ze sekretariátu školy, uvedl Reul. O motivu činu podle něj zatím nejsou informace.

Mnoho žáků podle DPA zažilo dramatické minuty. Jeden žák agentuře řekl, že jeho kamarád viděl běžet po schodišti dolů dva krvácející starší studenty. „Pomyslel jsem si, že se možná porvali,“ řekl. Pak ale podle něj zazněla ze školního rozhlasu výzva, aby se žáci uzamkli v učebnách. „Pak jsme před dveře posunuli stoly a posadili jsme se dozadu na zem,“ vypověděl student. „Měli jsme velký strach,“ dodal.

S dezinformací ohledně národnosti pachatele střelby v Klánovicích se setkala pětina lidí

Domácí

Útok nožem na ukrajinské basketbalisty v Německu má druhou oběť

Evropa
Foto: Reichwein Christoph, ČTK

Zásah policie ve Wuppertalu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám