Hlavní obsah

Útok nožem na ukrajinské basketbalisty v Německu má druhou oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctiletý ukrajinský basketbalista Arťom Kozačenko zemřel v úterý v nemocnici poté, co byl 10. února se svým spoluhráčem Volodymyrem Jermakovem pobodán v německém Düsseldorfu. Jermakov byl na místě mrtev, Kozančenka odvezla záchranní služba a až do své smrti byl na jednotce intenzivní péče. S odkazem na basketbalový klub ART Giants, za který oba mladíci hráli, o tom informuje list The Kyiv Independent.

Foto: Art Giants/Instagram

Zesnulý ukrajinský basketbalista Arťon Kozačenko

Článek

„Arťom byl po brutálním útoku na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Oberhausenu (jeden z obvodů v Düsseldorfu). Bohužel se v posledních dnech jeho stav natolik zhoršil, že pro něj lékaři již nemohli nic dalšího udělat,“ stojí v prohlášení basketbalového klubu, na něž odkazuje ukrajinský list.

K incidentu došlo v sobotu 10. února kolem 20:15 místního času. Podle informací německého serveru Focus, jehož cituje The Kyiv Independent, vše začalo potyčkou mladých lidí na autobusovém nádraží na námětí Willy-Brandt-Platz. Sedmnáctiletý Jermakov byl na místě mrtev. Pobodáni měli být další tři lidé včetně Kozačenka, který svým zraněním po deseti dnech podlehl.

Podle Kyjevské basketbalové federace (FBK) se mělo jednat o nenávistný útok proti Ukrajincům. Německá policie se podle ukrajinského listu ale nedomnívá, že by měl být útok politicky motivován.

Mluvčí ukrajinského ministerstva zahraničí Oleh Nikolenko prohlásil, že německá policie zadržela osobu podezřelou z vraždy Jermakova 12. února. Německý list Deutsche Welle (DW) na Telegramu uvedl, že policie zatkla tři podezřelé osoby, mezi nimiž je teprve 14letý Němec řeckého původu a dva muži ze Sýrie, jejichž věk DW neuvedl.

Útok nožem na ukrajinské basketbalisty v Německu, jeden je po smrti

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám