Hlavní obsah

Usekněte hlavu Wildersovi, vyzval věřící islámský duchovní

Haag

Australský muslimský duchovní Feiz Muhammad, který je v islámském světě dobře známý pro své radikální postoje, vyzval na internetu k setnutí hlavy nizozemskému protiislámskému politikovi Geertu Wildersovi. Uvedl to v pátek nizozemský deník De Telegraaf. Kontroverzní Wilders bere podle agentury Reuters hrozbu vážně.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Nizozemský extremistický poslanec Geert Wilders

Článek

Podle Muhammada, který se narodil v Sydney a nyní podle svých internetových stránek pobývá v Malajsii, je Wilders ďábel a všichni, kteří hovoří o islámu jako on, musejí být zabiti setnutím hlavy. Duchovní v minulosti například vyzýval k radikálnímu chování i malé islámské děti.

Wilders řekl, že se jedná o hroznou zprávu a že ji bere vážně. V reakci na tvrzení listu, že nizozemské tajné služby o Muhammadově veřejné výzvě vědí, sdělil, že se obrátí na ministerstvo vnitra, aby mu vysvětlilo situaci a řeklo, co bude dál.

Poslanec se podle nedávných vyjádření chystá ve světě vytvořit protiislámskou alianci, která má nést název Wildersovo mezinárodní sdružení pro svobodu. Má se pohybovat mezi tradiční a krajní pravicí a jejím hlavním cílem má být zákaz přistěhovalectví z muslimských zemí. [celá zpráva]

Již v minulých letech vystupoval proti islámu, což vedlo k jeho obvinění z rasismu a soudnímu stíhání. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám