Hlavní obsah

Prorok Mohamed je prase, řekl kontroverzní nizozemský politik

Právo, los

K praseti přirovnal nizozemský politik Geert Wilders muslimského proroka Mohameda. Důvodem byla informace, že úřady v Saúdské Arábii přiměly uprchlou desetiletou nevěstu vrátit se k osmdesátiletému manželovi.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Kontroverzní nizozemský politik Geert Wilders

Článek

Izraelský server IsraelNN.com dále napsal, že Wilders, šéf protiimigrantské Strany pro svobodu (PVV), vyzval nizozemského ministra zahraničí Maxime Verhagena k odpovědi, zda souhlasí s tím, že „tento muž se chová jako prase, stejně jako barbarský prorok Mohamed, který se oženil“ se šestiletou dívkou.

O skandálu s nevěstou informoval saúdskoarabský server Arab News. Ten zároveň upozornil, že manžel popřel svých údajných 80 let, o nichž mluvila dívčina rodina, a tu obvinil z vměšování do svých záležitostí.

„Můj sňatek není proti islámskému právu šaríja. Zahrnoval prvky souhlasu a odpovědi otce nevěsty,“ řekl Arab News. Podle něj se původně zasnoubil se starší sestrou své manželky, která ale zásnuby zrušila. Náhradou místo ní proto otec nabídl mladší dceru. „Dostal jsem svolení si ji v souladu se šaríjou prohlédnout a zjistil jsem, že je přijatelná,“ uvedl muž.

Wilders se proslavil jako tvůrce protiislámského filmu Fitna (Rozvrat). Jeho PVV získala v letošních volbách do EP v Nizozemsku 16,9 procenta hlasů, tedy čtyři europoslanecká křesla z celkových 25, které má Nizozemsko přiděleno. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám