Hlavní obsah

Umlať si svou punkerku z Pussy Riot, láká Rusy nová počítačová hra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Aktivisté z řad ruské pravoslavné mládeže ve čtvrtek v centru Moskvy předvedli novou počítačovou hru nazvanou „Nepusť Pussy Riot do kostela”, ve které se v narážce na loňské skandální vystoupení této skupiny v moskevském chrámu Krista Spasitele prolévá virtuální krev punkerek a feministek.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Pussy Riot u odvolacího soudu

Článek

"Musíte je ubít křížem, než stihnou vstoupit do kostela. To je smysl hry," vysvětlil Boris Jakamenko, jeden z organizátorů festivalu pravoslavné mládeže v ruské metropoli.

Hráči používají počítačovou myš k ovládání kříže, kterým mají praštit zamaskovanou postavičku v kukle, jakou nosily punkerky, snažící se dostat do bílého kostela. Pokud punkerka uspěje, roztančí se na obrazovce čertík.

Za vystoupení "Bohorodičko, vyžeň Putina" u oltáře hlavního chrámu země, moskevské katedrály Krista Spasitele, byly Naděžda Tolokonnikovová (23) a Marija Aljochinová (25) loni v srpnu odsouzeny ke dvěma letům odnětí svobody. Třetí dopadená punkerka Jelena Samucevičová (30) vyvázla s podmínkou, protože ji hlídači vyvedli z chrámu ještě před vlastním vystoupením. Akci ostře odsoudil moskevský patriarcha Kirill.

BEZ KOMENTÁŘE: Pussy Riots zadrželi v únoru v centrálním moskevském kostele kvůli skladbě Bohorodičko, vyžeň Putina!

Právní zástupce Pussy Riot se zdržel komentáře k počítačové hře. Není znám ani názor samých punkerek, ani představitelů pravoslavné církve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám